Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe leerstoel Hoogbegaafdheid, Transities en Maatschappelijke Impact

Er is steeds meer aandacht voor hoge intelligentie en hoogbegaafdheid, maar het wetenschappelijk onderzoek op dit gebied blijft achter. Daarom werken Stichting Mensa Fonds en Tilburg University samen om in 2022 de bijzondere leerstoel Hoogbegaafdheid, Transities en Maatschappelijke Impact te starten.

Over de leerstoel Hoogbegaafdheid, Transities en Maatschappelijke Impact

Voor het eerst zal er een hoogleraar worden aangesteld om onderzoek te doen naar hoge intelligentie en hoogbegaafdheid. Stichting Mensa Fonds werkt samen met Tilburg University om de leerstoel mogelijk te maken, en is op zoek naar donateurs om deze te financieren.Tilburg University werkt de doelstellingen van de leerstoel Hoogbegaafdheid, Transities en Maatschappelijke Impact op dit moment uit in een structuurrapport. De belangrijkste doelstelling is het vergroten van wetenschappelijk onderzoek naar hoge intelligentie en hoogbegaafdheid. Daarbij ligt de focus op de vraag hoe intelligentie van invloed is op de levensloop van iedere hoogbegaafde, van scholing en werk tot pensioen. Belangrijke vraag daarbij is: wat is er nodig om hun talent tot bloei te laten komen? De leerstoel Hoogbegaafdheid, Transities en Maatschappelijke Impact zal de onderzoeksresultaten beschikbaar stellen voor diverse geïnteresseerden binnen onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties.

Doneer als Founding Friend

Help Stichting Mensa Fonds deze leerstoel Hoogbegaafdheid, Transities en Maatschappelijke Impact op te richten en wordt Founding Friend.

Lees hier alles over deze leerstoel en hoe je hieraan kunt bijdragen.

Volg de online sessies over deze leerstoel

Wil je meer weten over de leerstoel Hoogbegaafdheid, Transities en Maatschappelijke Impact? Volg dan één van de online sessies van het Mensa Fonds voor Mensa-leden op 21 of 27 mei en voor alle geïnteresseerden op 1 juni. Daar krijg je alle ruimte om mee te denken en natuurlijk om vragen te stellen over de nieuwe leerstoel.

Meer informatie en aanmelden

Over Stichting Mensa Fonds

Stichting Mensa Fonds zet zich in voor het benutten van talenten van hoogbegaafden en het zichtbaarder maken van de betekenis van hoogbegaafdheid voor de samenleving. Het Mensa Fonds is ontstaan vanuit Mensa, de internationale vereniging van zeer intelligente mensen, en heeft een ANBI-status.