De Mensa SlimmerIQuiz!

De SlimmerIQuiz is de allerleukste quiz voor kinderen uit groep 7 en 8.

Hoe werkt het?

Er zijn drie rondes: de klassenronde, de scholenstrijd en de grote finale.

De klassenronde organiseer je op de eigen school en is voor alle leerlingen uit groep 7 en 8 leuk om mee te doen. Er zijn scholen die met name de kinderen die wat meer aankunnen aan de quiz mee laten doen, dit is naar keuze van de school. De klassenronde kun je ook gebruiken om team(s) samen te stellen om mee te doen met de scholenstrijd in de volgende ronde.

Voor de scholenstrijd mag je maximaal twee teams van drie deelnemers aanmelden. Jouw school krijgt een uitnodiging om deel te nemen aan de scholenstrijd op één van de gastscholen bij jou in de buurt. De winnaars van de scholenstrijd gaan door naar de grote finale op de Universiteit van Amsterdam. Daar strijden de teams om mooie prijzen en natuurlijk de felbegeerde titel ‘Winnaars SlimmerIQuiz 2019’!

Zie voor meer uitleg, alle winnaars van de laatste quiz, filmpjes, foto's, de quizvragen en meer informatie op de website van de SlimmerIQuiz en op de pagina van de SlimmerIQuiz op Facebook.

Winnaars SlimmerIQuiz 2018

Het team van de plusklas van het MaasWaal college in Wijchen heeft de SlimmerIQuiz van 2018 gewonnen. Lieve, Martijn en Mats mogen zich een jaar lang de slimste basisschoolleerlingen van Nederland noemen.