Mensa NL


SIGHT-NL voor gastvrouwen en gastheren

Richtlijnen voor gastvrouwen en gastheren

SIGHT-NL voor gasten

Richtlijnen voor gasten

SIGHT in het buitenland

Meedoen!
Mensa SIGHT Nederland

MENSA SIGHT is naast het reguliere reisbureau, de plaatselijke VVV en het internet HET adres voor reizende Mensalen.
SIGHT staat voor Services for Information, Guidance, and Hospitality to Travelers en bemiddelt in contacten tussen reizende Mensalen en Mensalen die andere Mensalen faciliteiten bieden. Van de 77 nationale Mensa's ter wereld hebben 49 een SIGHT-coördinator.

Onze taak zal voornamelijk bestaan uit mensen te helpen die Nederland bezoeken. Wij kunnen Mensalen uit andere landen wegwijs maken en aan de goede contacten helpen of informatie verstrekken over Mensa-activiteiten.

Vaak zal echter de vraag naar een onderdak een belangrijke rol spelen in de vakantieplanning voor binnen- en buitenlandse toeristen, evenals wat begeleiding tijdens hun verblijf. Dit hoeft niet door dezelfde persoon.

Voor Nederland zijn wij daarom altijd op zoek naar gastvrouwen en -heren. Je bepaalt zelf wat je aanbiedt: een bakje koffie doen ergens in de stad, of ook een slaapplek voor één of meer nachten. Maar soms hebben bezoekers alleen advies nodig welke plaatsen te bezoeken en hoe daar te komen. Dus je kan zelf opgeven waarvoor je je opgeeft. Per gelegenheid bepaal je zelf of je het bezoek wilt of dat het niet uitkomt. Hoewel vooral de regio Amsterdam veel wordt bezocht, komen er ook wel verzoeken voor andere delen van het land.

Lees hier meer over de mogelijkheden die SIGHT je kan bieden als host.

Tevens kun je bij ons terecht met vragen over contacten in het buitenland als je zelf op reis gaat en Mensalen daar wilt ontmoeten (naar een borrel of andere activiteit) en misschien wel onderdak zoekt voor één of meer dagen.

Met vriendelijke groet,

Henkhenk (NL1886), National SIGHT coordinator
Esperanza (NL3682), SIGHT coordinator

sight@mensa.nl
DeutschEnglish

Deutsch

Español