Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra bijeenkomsten over de leerstoel Hoogbegaafdheid, Transities en Maatschappelijke Impact

Stichting Mensa Fonds werkt samen met Tilburg University aan de oprichting van de leerstoel Hoogbegaafdheid, Transities en Maatschappelijke Impact. In mei en juni organiseerde het Mensa Fonds hiervoor 3 informatiebijeenkomsten. Deze bevielen zo goed dat ze nog 2 extra online sessies organiseren.

Wanneer zijn de extra bijeenkomsten?

Omdat de eerdere bijeenkomsten een succes waren, organiseert het Mensa Fonds deze maand 2 extra online sessies op 16 en 22 juni. Tijdens deze bijeenkomsten kun je al je vragen stellen en meedenken over de nieuwe leerstoel.

  • Was jij de vorige keer ook van de partij? Dan kun je samen met de Club van 100 aanhaken bij deze leerzame vervolgsessie op 16 juni. De Club van 100 bestaat uit meer dan 20 donateurs die het Mensa Fonds een warm hart toedragen en financieel ondersteunen.
     
  • Kom je voor het eerst kijken? Meld je dan aan voor de eerstvolgende open bijeenkomst op 22 juni waarin we opnieuw alles bespreken over de nieuwe leerstoel Hoogbegaafdheid, Transities en Maatschappelijke Impact.

Aanmelden? Stuur dan een bericht naar: communicatie@mensafonds.nl

Doneren? Word Founding Friend!

Wil je ook financieel bijdragen aan de oprichting van de nieuwe leerstoel Hoogbegaafdheid, Transities en Maatschappelijke Impact? Doneer dan aan Stichting Mensa Fonds en word Founding Friend!

Lees hier alles over de leerstoel en hoe je hieraan kunt bijdragen.

Waarom een leerstoel Hoogbegaafdheid, Transities en Maatschappelijke Impact?

Er is steeds meer aandacht voor hoge intelligentie en hoogbegaafdheid, maar het wetenschappelijk onderzoek op dit gebied blijft achter. Daarom werken Stichting Mensa Fonds en Tilburg University samen om in 2022 de leerstoel Hoogbegaafdheid, Transities en Maatschappelijke Impact te starten.

De leerstoel zal zijn onderzoek richten op de levensloop van hoogbegaafden. Belangrijke vraag hierbij is: wat is er nodig om het talent van hoogbegaafden tot bloei te laten komen?

Op dit moment werkt Tilburg University de doelstellingen van deze leerstoel uit in een structuurrapport. De onderzoeksresultaten zullen beschikbaar worden gesteld aan geïnteresseerden, diverse onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties.

Lees ook: Nieuwe leerstoel Hoogbegaafdheid, Transities en Maatschappelijke Impact