De Mensa toelatingstest

Mensa Nederland organiseert geregeld sessies voor een toelatingstest. Op dit moment is het echter niet mogelijk om een toelatingstest af te leggen bij de vereniging. We streven ernaar dit snel in de loop van 2017 weer op te starten. Het is wel mogelijk om je alvast aan te melden als belangstellende via de contactpagina. Je krijgt dan als eerste bericht, zodra aanmelden voor de toelatingstest weer mogelijk is.

Locatie en kosten 

De officiële toelatingstest van Mensa Nederland is een geijkte (gestandaardiseerde) intelligentietest. Deze wordt onder verantwoordelijkheid van een erkend psycholoog afgenomen op een plek in Nederland waarbij meerdere deelnemers tegelijkertijd de test afleggen. De kosten voor deze test op locatie vind je in het overzicht hiernaast. 

IQ-score

De score van een officiële toelatingstest van Mensa geeft antwoord op de vraag hoe intelligent jij bent. Dit is uitgedrukt in IQ-scores van de gebruikte tests en percentielen. (Voor uitleg over percentielen klik hier.) De psycholoog geeft alleen aan jou je eigen uitslag door, niet aan Mensa. 

Toelatingsvoorwaarde Mensa

Als de uitslag van de officiële toelatingstest aangeeft dat je lid kunt worden, geeft de testpsycholoog jouw NAW-gegevens door aan Mensa. De uitslag van jouw IQ-score wordt niet aan Mensa doorgegeven.

Wees welkom!

Mensa nodigt iedereen die aan de toelatingsvoorwaarde voldoet uit om lid te worden.