Jongerenweekends

De weekends

Ben je jong en zoek je naar iets leuks om te doen binnen Mensa? Dan is het jongerenweekend wat voor jou! De jongerenweekends zijn erg ontspannen en laagdrempelig. Tijdens het weekend heb je gezellig contact met andere HB'ers van tussen de 18 en 30+ jaar oud. Weekends duren van vrijdagavond tot zondagavond. Voor eten en drinken wordt gezorgd (en is inclusief), de rest mag je zelf invullen. Sommige deelnemers ondernemen van alles en nog wat, terwijl anderen liever relaxen met een boek, (bord)spel of een goede discussie voeren. Er worden ongeveer 7 weekends per jaar georganiseerd en per keer gaan er ongeveer 40 mensen mee, waarvan geregeld ook Mensalen uit België, Denemarken, Duitsland, Bulgarije, etc.

 

Oorsprong

De jongerenweekends zijn ontstaan uit weekends voor jongeren vanaf 14 jaar die werden georganiseerd vanuit de oudervereniging Pharos. Toen de eerste groep wat ouder was, bleek er behoefte te bestaan aan weekends voor de eigen leeftijdsgroep. Onder Mensa-jongeren bleek er een soortgelijke behoefte te bestaan en daar zijn deze weekends uit voortgekomen.

 

Deelname

Je hoeft niet perse lid te zijn van Mensa om mee te mogen. De enige eis om mee te gaan is dat je tussen de 18 en 30 jaar bent, en dat je een keer een IQ test gedaan hebt en daarbij de Mensa norm (>98e percentiel op een door Mensa erkende test) hebt gehaald. Mocht je niet voldoen aan deze normen, maar toch graag een keer meegaan, neem dan contact op met de organisatie. Deelname kost € 30 per weekend voor Mensaleden en € 40 per weekend voor niet-Mensaleden.

Neem voor meer informatie contact met ons op via jongerenweekends@mensa.nl, of vind ons op Facebook. Om de data en locaties te bekijken en je op te geven, ga naar http://www.mensajw.nl. Hopelijk tot op een weekend!

Simone van de Steeg

Joop Franssen

Thijs Marinussen